Французький тост

Французький тост
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-23

Про страву

info
time

15 хв

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Сніданки
Назва страви:Тости

Французький тост - це назва солодких грінок. Альтернативні назви та варіанти включають яєчний хліб, бомбейський тост, циганський тост і бідні лицарі (Віндзор). Звичайна французька назва – pain perdu (французька: «загублений хліб», що відображає використання черствого або іншим чином «загубленого» хліба. У Канаді його також можуть називати pain doré «золотий хліб». Австрійський і баварський термін - pafese або pofese. Слово «суп» у назві страви стосується хліба, розмоченого в рідині, сопу. В Угорщині його зазвичай називають bundáskenyér (букв. «хліб з покриттям»). В османській кухні страва з хліба, змоченого в яйцях з медом, але без молока, називається fāvniyye.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Для тостів:
  • 4 - шт
  • 0.5 - склянка
  • 1 - ч. ложка
  • 10 - гр
  • 50 - гр
  • 8 - шт
  • 0.5 - шт

Приготування

steps

Крок 1

Зробіть яєчну суміш:
У середній мисці збийте яйця, молоко та корицю. Додайте апельсинову цедру та/або трипл сек, якщо використовуєте. Збийте суміш, доки вона добре не поєднається, і вилийте в неглибоку миску, достатньої ширини, щоб помістити скибочку хліба, який ви будете використовувати.

Крок 2

Змочіть скибочки хліба в яєчній суміші:
Помістіть кожен шматочок хліба в молочно-яєчну суміш, дозволяючи хлібу трохи просочитися нею.

Крок 3

Смажимо французькі тости:
Розтопіть трохи вершкового масла у великій сковороді на середньому сильному вогні. Струсіть з хліба надлишки яєчної суміші та викладіть скибочки хліба на гарячу сковороду. Смажте французькі тости до рум'яної скоринки з одного боку, потім переверніть і підсмажте іншу сторону.

Крок 4

Подавайте:
Подавайте французькі тости гарячими з маслом, джемом за смаком та/або свіжими ягодами.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.