Печиво Мадлен

Печиво Мадлен
0

Сподобався?

В обране

Опублікував рецепт

Yana
YanaДодано: 2024-03-05

Про страву

info
time

1:00 г

portions

4 порції

😉

Легко готувати

Категорія страви:Випічка

Ці ніжні та смачні маленькі французькі масляні тістечка під назвою Мадлен легкі, як повітря, з хрусткими краями та м’якою крихтою, що тане у роті. Це ласощі у формі гребінця, доповнені легким посипанням цукровою пудрою.

Інгредієнти

ingredients
4 порції
Для приготування:
  • 140 - гр
  • 155 - гр
  • 2 - шт
  • 100 - гр
  • 2 - гр
  • 5 - гр

Приготування

steps

Крок 1

Розігрійте духовку до 190 °С. Змішайте столову ложку розтопленого вершкового масла і півтори чайні ложки борошна. Змастіть сумішшю спеціальні форми для печива.

Крок 2

Розтопіть вершкове масло, яке пізніше будете додавати в тісто. Ви можете використовувати мікрохвильову піч або розтопити його в маленькій каструлі на середньому вогні. Можна підрум’янювати масло, оскільки це додає чудової горіхової глибини смаку. Для цього просто варіть масло, час від часу помішуючи, поки воно не набуде карамельного кольору. Перекладіть розтоплене масло в миску і відставте охолоджуватися.

Крок 3

Просійте борошно, сіль і розпушувач у миску, потім перемішайте разом і відкладіть.

Крок 4

Додайте яйця та цукор у чашу міксера, оснащеного насадкою для збивання, або у велику миску, якщо ви використовуєте електричний ручний міксер. Збивайте на високій потужності, поки суміш не стане світлого кольору з густою консистенцією; ви побачите сліди, залишені вибивачем, як на фото вище. Перш ніж переходити до наступного кроку, додайте ваніль і цедру лимона.

Крок 5

Обережно додайте борошняну суміш. На цьому етапі важливо поводитися з тістом обережно, оскільки ви не хочете, щоб всі крихітні бульбашки, які ви збили в яйцях.

Крок 6

Помістіть приблизно одну столову ложку охолодженого тіста в кожне поглиблення у формі мушлі, а потім випікайте приблизно 9 хвилин. Краї стануть золотистими, а центри мають повернутися, якщо злегка натиснути. Дайте охолонути в формах протягом декількох хвилин, перш ніж вийняти, щоб повністю охолонути. Охолоджені коржі за бажанням присипте цукровою пудрою.

Сподобався рецепт?Постав йому вподобайку!
Сподобався рецепт?Додай його в збереженне!

Схожі рецепти

Відгуки

steps
Щоб додати коментар, потрібно авторизуватись.